Hospicjum stacjonarne z dofinansowaniem ze środków Unii Europejskiej

Dzisiaj przed południem ksiądz dyrektor Paweł Zięba i Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Gustaw Marek Brzezin podpisali umowę na realizację projektu „Rozbudowa, przebudowa oraz zmiana sposobu użytkowania budynków na potrzeby hospicjum stacjonarnego i domowego Caritas w Olsztynie” (Oś priorytetowa VIII Obszary wymagające rewitalizacji, Działanie 8.1 Rewitalizacja obszarów miejskich). W ramach projektu otrzymaliśmy 3,4 mln zł dofinansowania ze środków RPO WiM na lata 2014-2020!
Jest to dla nas ogromnie ważne wsparcie, które sprawia, że nasz plan na otworzenie Hospicjum już jesienią przyszłego roku staje się coraz bardziej realny.
Potrzeby pozostają jednak ogromne. Całkowita wartość projektu to prawie 8,5 mln zł, co oznacza, że wkład własny Caritas w projekt to ponad 5 mln zł. Do tej kwoty należy doliczyć kolejne 1,5 mln zł, które nie wchodzą w zakres projektu (prace projektowe, uzyskanie pozwoleń, wyposażenie), dlatego nie spoczywamy na laurach, tylko działamy, by pozyskać dalsze fundusze na rzecz budowy Hospicjum.

Oficjalnie, ostatecznie: mamy to!!!! :DOtrzymaliśmy 3,4 mln zł dofinansowania ze środków RPO WiM na lata 2014-2020!Dzisiaj przed południem ksiądz dyrektor Paweł Zięba i Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Gustaw Marek Brzezin podpisali umowę na realizację projektu "Rozbudowa, przebudowa oraz zmiana sposobu użytkowania budynków na potrzeby hospicjum stacjonarnego i domowego Caritas w Olsztynie" (Oś priorytetowa VIII Obszary wymagające rewitalizacji, Działanie 8.1 Rewitalizacja obszarów miejskich). Jest to dla nas ogromnie ważne wsparcie, które sprawia, że nasz plan na otworzenie Hospicjum już jesienią przyszłego roku staje się coraz bardziej realny :)Nadal jednak bardzo potrzebujemy Waszego wsparcia. Całkowita wartość projektu to prawie 8,5 mln zł, co oznacza, że nasz wkład własny w projekt to ponad 5 mln zł, a do tej kwoty należy doliczyć kolejne 1,5 mln zł, które nie wchodzą w zakres projektu (prace projektowe, uzyskanie pozwoleń, wyposażenie), dlatego wciąż bardzo liczymy na Waszą pomoc.Wierzymy, że razem nam się uda i już wkrótce #zbudujemyhospicjum.

Opublikowany przez Hospicjum Stacjonarne dla Dzieci Caritas Poniedziałek, 29 lipca 2019

Zobacz więcej